Защита от късо съединение на дървена къща

Здравейте Живея в частна дървена къща. Окабеляването се извършва на тавана. Страхувам се от късо съединение. Кажете ми кое устройство за защита може да бъде инсталирано в разпределителното табло (след като премине цялото окабеляване около къщата), за да се предпази от късо съединение? В същото време не искам да се задейства при всяко „кихане“ (чух, че RCD изключва електричеството при най-малко теч), но би било ефективно при истинско късо съединение. Машината струва 25 ампера. Благодаря ви

(1 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Прекъсвачът защитава от късо съединение. RCD защитава от течове на ток, които са една от причините за запалването на електрическото окабеляване. Ако RCD се прекъсне, тогава окабеляването е в лошо състояние - има теч и съответно съществува опасност от пожар.
    За безопасност на първо място трябва да имате работеща и надеждна електрическа инсталация, която е положена правилно (прочетете изискванията за окабеляване в дървена къща). Окабеляването трябва да бъде защитено както от автоматични машини, така и от RCD. За безопасност в случай на повреда на защитните устройства, излишните защитни устройства - автоматични и RCD трябва да бъдат на входа на щита. Устройството за защитно изключване на входа също изпълнява пожарна функция, като защитава електрическото окабеляване като цяло.

    отговор

Добавете коментар