Правилна подмяна на входа в Хрушчов

Добър ден! Смятам да заменям окабеляването в Хрушчов. Как да заменим входа към апартамента? Старият алуминиев кабел от щита във входа е скрит под мазилката. Предполагам, че вземете кабела VVGng 3x10, поставете го в метална гофриране и го пуснете от панела на задвижването отвън към стената на вашия апартамент. Какъв раздел трябва да използвам кабел 3x10 mm2 или 3x6 mm2?

И още един въпрос: когато подменяте старо окабеляване, струва ли си да издърпате трижилен кабел към контакти? В Хрушчовите няма заземяване и се съмнявам, че следващият ремонт ще се появи, ако всички се съберем и закараме заземяващия контур в мазето и сложим отделен кабел в щранга (и е малко вероятно старите дами да се грижат за всяка рубла, но чуйте за заземяването не искам). Следователно мисля да дръпна двуядрен VVGng и да сложа дифавтомат на опасни линии, така че поне нещо да спести с теч. Какво мислиш? Благодаря предварително!

(2 гласа)
Зареждане...

6 коментара

 • Admin

  Ако разбирам правилно, говорим за кабел, който минава от електромера, инсталиран във входа на апартамента. За да подмените този кабел, първо трябва да се свържете с електрозахранващата организация, тъй като за да свържете нов кабел към измервателното устройство, е необходимо той да бъде незапечатан и запечатан, което се извършва изключително от представителите на доставчическата организация. Неправомерното отстраняване на пломбата води до голяма глоба.
  Що се отнася до секцията с кабели, в този случай всичко зависи от ограничението за натоварване, което е инсталирано във вашия апартамент. Вижте кой прекъсвач е инсталиран пред електромера. Например, ако имате инсталирана автоматична машина при номинален ток 25 A, тогава ограничението за натоварване на вашия апартамент е 25 A. Можете да се консултирате с доставчичната организация относно възможността за увеличаване на ограничението за натоварване и ако това е възможно и имате нужда от него, можете едновременно да замените и освободите електромера кабел и прекъсвач.
  Кабелът, който сте избрали въз основа на ограничението за натоварване. Меден кабел 6 kV mm издържа ток от приблизително 45 A. Следователно, ако имате инсталиран прекъсвач 25 A или 32 A, тогава такъв кабел е подходящ, като се вземе предвид евентуалното претоварване, което прекъсвачът задържа известно време, докато се отключи термично. Полагането на кабел с по-голямо напречно сечение в този случай няма смисъл.
  Ако сте инсталирали прекъсвач пред метър с по-голям рейтинг, например 40 A или 50 A (което е малко вероятно за Хрушчов), тогава в този случай трябва да изберете кабел със сечение от 10 квадратни метра. mm
  Що се отнася до кабела, считам, че е по-добре да положите трижилен кабел, дори ако в момента не е осигурено заземяването на окабеляването.Монтажът на ново електрическо окабеляване обикновено се извършва с очакване за непрекъсната работа, вероятно след 5-10 години ще се организира заземяване и няма да е необходимо да полагате ново окабеляване, но ще бъде достатъчно просто да свържете трети заземяващ проводник към гнездата.

  Отговарям
  • роман

   Благодаря за отговора! Определено ще се обърна към организация за продажби на енергия, както Ще сменя и електромера. В разпределителното табло има 15 черни машини с надпис, направени в СССР, и еднофазен електромер. Явно всичко не се е променило от ерата на Хрушчов.
   Все още не сте отговорили как да положите входен кабел по входа? В метална гофриране? или в тръбата? или може би се опитайте да издърпате през стената със стар кабел? малко разстояние от разпределителното табло до апартамента 2,5 метра

   Отговарям
   • Admin

    Изберете метода, който е най-удобен за вас - няма фундаментална разлика.

    Отговарям
   • Andr

    не се нуждаете от металообработка, тъй като според правилата тя е заземена от две страни, хвърлете 3-жичен кабел в нулата на апартамента и се заземете към нулевата шина отделно (под 1 винт нула синьо под другото жълто-зелено) и не завинтвайте нищо под тези винтове! кабелната система е tn-S f системата, а в старите къщи tn-c системата, но в къщата има заземяване и веригата също в PUE прочетете как се прави!

    Отговарям
 • Роман Сергеевич

  Съвет, преди да смените жицата, вземете и направете 2 неща 1. ако мислите от щит в апартамент, хвърлете меден 4.0 VVG в автоматична машина. В Хрушчов има автомати 32, вода е и 16 е гнезда и 10a е светло, ако нямате мозък, свържете се с инсталатора градушка, те ще помогнат за процент.В Хрушчов, не се колебайте да сложите 32 с вода 16s в света, ако включите целия полилей, има натоварване тогава 16s изравнява, поставете 25s на група гнезда 25. диференциал. Същото важи и за вас тук.

  Отговарям
  • роман

   Без 25А към контакти и 16А към светлината. Само съответно 16А и 6-10А. Всички изходи имат ограничение за номиналния ток от 16А, не блокирайте допълнителните точки на пожарна опасност

   Отговарям

Добави коментар