Подмяна на тригранен превключвател с гнездо

Добър ден. Реших да сменя три ключовия превключвател с гнездо (кухня, баня, тоалетна) на нов. След като се свържете с нов, се оказа, че светлината в банята и тоалетната не работи. Свързани в съответствие със старото (съветското). Имам много проводници и просто не мога да разбера какво трябва да се направи.

На снимката има куп проводници, където фазовият проводник е отдясно и 0 (горе вдясно), но на 0 има още 2 проводника, Черната жица е кухнята, отдолу е банята, а тоалетната е отляво.
Какво и как да го направя, кажете ми. Благодаря.

Проводници от три ключовия превключвател

Зареждане...

4 коментара

 • Александър

  Нула не знам какво! Изолирайте го добре и нямате нужда от него! Поставете фазовия проводник на общия в превключвателя (обикновено той трябва да бъде един отдолу или отгоре), а останалото поставете на клавишите по желание и ще бъдете щастливи!

  Отговарям
 • Александър

  Извинете ме! Не видях веднага, че нулата от ваната е счупена! Въртенето показва 3 проводника и четвъртото изходящо (не знам защо), но на фазовия проводник от банята няма нула! Трябва да имате кабел с две ядра от всяко! Съдейки по снимката на 2 вени с вана, не виждам!

  Отговарям
 • Александър

  Лошо е, когато не можеш да пипаш жиците! От тоалетната, която отива да се усуква близо до клемната лента, изглежда, че е нагряване и е възможно счупване!

  Отговарям
 • Admin

  Вдясно е мястото, където фазата и нулата свързват изхода и от него поемате фазата към превключвателя. И кои три проводника са свързани отделно към превключвателя.

  Отговарям

Добави коментар