Трябва ли да сменя окабеляването при смяна на газова печка с индукционна?

Ирина пита:
Добре дошли! Планираме да направим саниране в апартамента. Къща тип II-29, 1963 г. Искаме да изоставим газовата печка и да инсталираме индукцията (котлон и фурна). Служители на "Мосгаз" някак колебливо казаха, че имаме слабо окабеляване и няма да издържим на такъв стрес. Възможно ли е все още да инсталираме печка, ако заменим всички кабели в апартамента?
Благодаря ви предварително!
Отговорът на въпроса:
Здравейте, въпросът дали окабеляването в апартамента може да издържи на такава мощност, е слабо свързан с инсталирането на електрическа печка. Необходимо е да положите кабела от щита към него директно и да защитите тази линия с отделен прекъсвач и RCD, тогава не можете да направите промени в съществуващото окабеляване (въпреки че, ако е положен от конструкцията на къщата, е по-добре да го замените).
Въпросът сега е дали имате достатъчно разпределена мощност, за да работите с такава печка? Това може да се определи от стойността на прекъсвача на входната верига, например, ако плоча с мощност 5 кВт, прекъсвачът на входната верига трябва да бъде най-малко 25А. И тогава, ако включите печката с пълна мощност с такъв вход, не можете да включите нищо друго.
(1 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар