Законно ли е да се извършва окабеляване в жилищна сграда?

Законно ли е независимото инсталиране на електрическо окабеляване в жилищна сграда? Живея в жилищна сграда. Моят съсед иска да преработи окабеляването в цялата къща. Тъй като смята, че първоначалното окабеляване не е направено правилно. Той също така иска наемателите да започнат да се свързват независимо от новия кабел, а също така да извършат инсталирането на нови кабели в апартамента. Затворен или отворен по желание. В момента се притеснявам за безопасността в дома. Кой може да гарантира безопасност след самостоятелно сглобяване и в кой случай мога да отида в съда?

Зареждане...

2 коментара

  • Admin

    Кой обслужва тази къща? По правило раздялата е: снабдяване преди въвеждане на отговори, обслужване вътре в къщата. Ако апартаментът е собственост, собственикът е отговорен за това, което е в самия апартамент. Това е по простата причина. Самият въпрос тук не е ясен, реши ли един наемател да промени всички мрежи в общата къща? Тогава всеки съдебен процес може да оспори действията му. За този вид работа трябва да има проверен и сертифициран проект и само такава лицензирана компания може да изпълнява тази работа. Не можете просто да се качвате в мрежите на общността, както желаете.

    Отговарям
  • Анастасия

    Имаме идентична ситуация. Нашата къща е двуетажна, само 8 апартамента. Управляващото дружество не прави нищо от много години и жителите решиха да се откажат от това управляващо дружество, съответно се проведе среща и беше подписан протокол за оттегляне от тази Великобритания. Съседът предлага на всички наематели заедно да наемат електротехник и да променят всички външни кабели с някои промени в първоначалния проект. Но аз съм против, защото както го разбирам, тогава е необходим нов проект и инсталацията трябва да се извърши от специализирана компания, която ще отговаря за тези работи. И можете ли да ми кажете какви законодателни актове мога да обжалвам в тази ситуация? В кой указ или закон е предписано, че трябва да има сертифициран проект и фирмата, която извършва тези работи, трябва да има лиценз

    Отговарям

Добави коментар