Защо да свържете земята към полилей с дистанционно управление?

Добре дошли! Купих полилей с дистанционно управление и LED подсветка. Свързах го сам. 4 проводника стърчат от тавана, единият от които е да се заземи. Полилеят също има такава жица. Не свързах земята, но свързах всичко останало и всичко работи. Казват, че е необходимо да се свърже земята към такъв полилей, така ли е и какви са последствията, ако не съм го свързал? И какво се случва, ако изведнъж дистанционният контролер се повреди? Тъй като сега превключвателят винаги е включен, притеснявам се дали ще има късо съединение. Благодаря предварително!

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Основната задача на заземяването е защита на човек от токов удар. Когато използвате полилей, обикновено човек не контактува директно с него, с изключение на подмяна на лампи. В случай на поява на опасен потенциал върху металните части на полилея, човек може да бъде шокиран - това е малко вероятно, но това не може да бъде изключено. Освен това няма проблеми - вече имате заземен проводник, доста лесно е да го свържете и не се занимавайте с този проблем вече.
    За сметка на късо съединение - във вашия щит трябва да се монтират прекъсвачи, които предпазват от евентуално късо съединение, включително в осветителни вериги.

    отговор

Добавете коментар