Грешка ли е да свържете цялата окабеляване към един difavtomat?

Добър ден Извинявам се предварително за терминологията, не съм електротехник. В апартамента в резултат на операцията дифлавоматът бил нокаутиран. Той се обади на електротехник от Наказателния кодекс, той заключи по резултатите от проверката, че някъде в стената от товара проводниците са запоени и е възникнало късо съединение. Сега почти всички контакти в апартамента не работят (кухня + две стаи), с изключение на два гнезда в коридора. Има осветление. Кабелът е меден, напречно сечение около 2,5 мм. В щита има дифавтома на 16А и 25А. Освен това 16A е подписано като "кухня", а 25А е "излаз на стаята". Но когато отвориха щита, видяха, че всички ядра са усукани и свързани към 25А и нищо не е свързано с дифавтомата 16А. Като се има предвид, че търговските обекти наведнъж не са успели, както в стаите, така и в кухнята, заключавам, че най-вероятно всички те са захранвани в една верига. Кажете ми, моля, прав ли съм в заключението си и ако да, такава връзка на гнезда е дефект на разработчика? Може би има регламенти за изпълнението на този вид работа? Факт е, че сега, най-вероятно, окабеляването ще трябва да се извърши наново, а къщата все още е в гаранция. Благодаря предварително за вашата помощ!

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! Да, това е неправилен монтаж на електрическия щит. Разделихме окабеляването на групи, но в крайна сметка свързахме всичко в една група. Въпросът е друг, защо това се е случило и дали можете да докажете, че не сте се свързали отново в щита, но първоначално е било.

    Не отговарях на изискванията за задължителна разбивка по групи консуматори на електроенергия в апартаменти, ако те са, то те имат препоръчителен характер. Изискванията могат да бъдат за защитни проводници и тяхното превключване, има и препоръки, че трябва да има устройство за превключване до брояча. Окабеляването е разделено на групи за лесна поддръжка, но тъй като увеличава разходите и усложнява монтажа, това не винаги се прави.

    отговор

Добавете коментар