Изключване след кратък дъжд

Скъпи Учителю! Живея в частна къща. В мазето ми има водна помпа и бойлер. Те са включени в един удължителен кабел, чийто проводник преминава през тавана на мазето към терасата и е включен в къс удължителен кабел, който включва хладилник и след това това е в щита на машината, който се намира на стената на терасата. Така че на този изход са включени бойлер, хидрофор и хладилник. Изход в банята, където периодично включвам пералнята и два изхода в кухнята. На една електрическа кана и микровълнова печка, на друга неподвижна комп. Миналата седмица беше изключена автоматична машина (главен бутон) и извадих бойлер от удължителния кабел и всичко отново заработи и след няколко часа го включих отново на същия удължителен кабел. Всичко работи чудесно за една седмица. Седмица по-късно всичко се повтори. Вярно е, че в навечерието и на първия, и на втория случай имаше кратки валежи (в сутерена стените и пода са напълно сухи). Може би заради това е имало спад на напрежението и това е нокаутирало машината. Възможно ли е това? Моля, посъветвайте се какво да правите. С уважение Селиванова Вера.

Зареждането ...

2 коментара

 • Admin

  Добър ден! На първо място, трябва да обърнете внимание на това какъв товар включвате в един контакт. Обикновеният домашен контакт обикновено е проектиран за 16 A (3,5 kW). Ако включите голям електрически контакт, има по-голяма вероятност той да се повреди. Същото важи и за удължителния кабел. Ако в удължителния кабел е включен товар, който е по-висок от допустимия товар за този удължителен кабел, той може да се повреди, което може да доведе до пожар.
  Прекъсвачът в панела служи за защита от късо съединение и претоварване. Автоматична машина на входа в екрана ограничава текущото натоварване на окабеляването като цяло. Ако вашата встъпителна машина е изключена, вероятно в момента на нейното изключване в къщата е включен голям товар, който надвишава допустимия за машината. В момента на прекъсване, моля, имайте предвид, че тя е била свързана към мрежата и за да избегнете повторното прекъсване, не включвайте мощност в мрежата, която е по-голяма от максимално допустимата за машината.

  отговор
  • Светлана

   Защо в дъжд? В нашия апартамент е същото при дъжда. Без специално натоварване.

   отговор

Добавете коментар