Защо превключвателят не изключва светлината при натискане на клавиш?

Превключвателят на светлината спря да изключва светлината (тоест е включен или изключен, светлината продължава да свети). По съвет - сменете превключвателя (или превключвателя) на нов и съблечете проводниците. Проблемът остава същият - светлината просто гори! Помощ - какво по-нататък може да бъде въпросът?

(2 гласа)
Зареждането ...

22 коментара

 • Admin

  Трябва повече информация за това. Работи ли превключвателят и след това внезапно спря, или след подмяна на окабеляването и инсталирането му, той престана да изпълнява функциите си поради неправилно изключване на електрическата кутия. Може би имате полилей с дистанционно управление и просто релето е запечатано?

  отговор
 • Майкъл

  Добър ден Светлината дойде вкъщи в банята, въпреки че си спомням точно какво изключих и когато щракна върху превключвателя не угасва, кажете ми каква може да е причината?

  отговор
  • Admin

   Ключът работи в превключвателя, но контактът не се прекъсна, той е заседнал, това се е случило. Ключът може да се изключи, но контактите не са отворени.

   отговор
 • Игор

  И ако нищо не се е променило след смяната на превключвателя? Продължава ли светлината да гори?

  отговор
 • Майкъл

  Добър вечер Вчера включих ключа (светлината), но не можах да го изключа! Трябваше да завъртя крушките, но превключвателят остана включен! Какво да правя?

  отговор
  • Admin

   Разглобете превключвателя и вижте какво не е наред с него, поправете го, ако е възможно. Или просто го заменете.

   отговор
 • Олег

  Кажете ми такъв проблем, смених прожекторите, погрешно сложих 12 V вместо 220 V, когато се включи, лампата избухна напълно и превключвателят е постоянно включен. и светлината от превключвателя не се изключва. (При натискане се връща обратно към включено). Как да се лекува ?!)

  отговор
  • Stsnislav

   Същият проблем. Как решихте?

   отговор
 • Мария

  Добър ден! Дъщерите си играха с папагал, изведнъж всичко угасна .. Избиха задръствания .. Включихме всичко, но светлината в детската стая не се включи .. Кажете ми как да го поправя!

  отговор
  • Мария

   не изключвайте “

   отговор
   • Admin

    Добре дошли! Необходимо е да разглобите превключвателя, да наблюдавате неговите контакти, той може да е залепен. В крайни случаи, сменете на нов. За начало очевидно можете да премахнете превключвателя в друга стая, да поставите на мястото на тази, с която е проблемът, и ако проблемът е решен, тогава купите нов превключвател за светлина.

    отговор
 • Иван

  Добре. Едноклавишен превключвател в банята с индикатор. Свързани 4 ледени лампи и вентилатор. Работих една година без проблеми. Но веднъж не уцелих специално превключвателя със статично електричество. И всички, леки 4 ледени лампи горят постоянно, а вентилаторът само когато този превключвател е включен. Какъв е въпросът с него? Благодаря ви

  отговор
 • Джулия

  Имам подобен проблем. Когато светлината беше включена, нещо гръмна. Светлината угасна, изби щит върху разпределителя. Погледнах крушката - тя изгоря. Опитах се да го променя - той е включен, но сега светлината не се изключва.Не разбирам какъв е проблемът с окабеляването или превключвателя. Страхувам се, че не е нужно да кухирам стените, те просто направиха ремонт, окабеляването е съвсем ново.

  отговор
  • Admin

   за да започнете, опитайте се да извадите проводниците от превключвателя - светлината угасва, след това превключвателят остана в положение включено - той е за подмяна.

   отговор
 • marigolts

  Добър ден Свързахме уеб полилей. Когато превключвателят е изключен, полилеят все още е леко осветен. Как да бъде

  отговор
 • Дмитрий

  Имам странна ситуация, напуснах банята, изключих светлината и оставих светлината да мига, почти като заваряване, натиснах превключвателя, на 2 позиции, заваряването спря, но лампата все още гори в двете позиции на превключвателя. Изваждам жицата, която е отговорна за тази конкретна лампа, от превключвателя на 2 превключвателя с превключвателя на LED светлината, лампата изгасва. Решавам да сложа нов превключвател, същия, но новият и цветът малко по-различен, ситуацията е 1 на 1. Левият бутон в коридора включва светлината, а вторият, който трябва да включва / изключва светлината в банята, не отговаря на превключването. Светодиодите в превключвателя и двете светят нормално, не мигат, правилната е само по-тъмна, но това вече е такова качество на изпълнение. Превключвателят - Двоен еднопосочен превключвател - осветен от Lezard, веднага се намира в Google.

  отговор
  • Дмитрий

   След 3 часа завинтих крушката обратно в патрона, светлината не светна ... сама се коригира. Figs знае какво беше, превключвателят не пипа, но сега нормално е включен / изключен. Може би това има нещо общо с факта, че някой може да открадне ток?

   отговор
   • Admin

    Малко вероятно е, разбира се, това да е свързано с кражба на електричество. По-скоро така някъде проводниците се намокриха. Наскоро ли се удави?

    отговор
    • Дмитрий

     Къщата е стара, въпреки че покривът е сменен преди година или нещо подобно, разбира се е възможно те да го удавят от време на време, но това не се вижда визуално. Това вече се повтаря няколко пъти, след като се прибрах и видях, че светлината свети в банята с изключен превключвател, сега развивам крушката. Вчера, изобщо нещо невероятно беше през нощта, изключих светлината, не се изключва и чувам, че някъде окабеляването искри, включвам светлината с превключвател - тишина, не свети нищо, с изключена лампа и включен ключ, също се запали, оставих превключвателя включен през нощта, за да не искри. Между другото, в банята има електрически контакт, който работи само когато светлината в банята е включена, често сега използвам носач, който виси на тръбата под тавана. Използвам LED лампи, а не с нажежаема жичка.

     отговор
     • Admin

      Проверете разпределителната кутия - може би изолацията се е превърнала в прах, нека е къса някъде и включете с изключен ключ и искри

 • DC

  Превключвателят спря да изключва светлината. Мислех, че нещо в него се счупи, прекъсна проводниците, но светлината все още беше включена !!! Индикаторът показва фазата и на двата проводника, т.е. и върху входящите и изходящите (изключен. едно ключ). Някой попадна ли на това?

  отговор

Добавете коментар