Избор на RCD за индукционна печка

Индукционна печка 7400 W, 3x6 кабел с дължина 9 метра. Според формулата от PUE, получавам резултат 13.69 * 3 = 41. RCD от 30 е малък, няма да работи за разбиване на групи, няма да работи за отделяне на отделна група в 1 електрически уред. Какво препоръчваш?

Зареждането ...

3 коментара

 • Admin

  RCD и прекъсвачът трябва да бъдат избрани според тока на натоварване на електрическата печка, а RCD трябва да бъде проектиран за по-голям ток от прекъсвача, тъй като прекъсвачът не се изключва веднага при превишаване на номиналния ток, той ще работи известно време (в зависимост от натоварването), докато Термичното освобождаване ще отключи. Индукционната готварска печка се нуждае от отделна линия за окабеляване, която ще издържи натоварването на този уред - няма други опции. Ако няма линия, която може да издържи такъв товар, тогава не можете да работите с индукционна печка.

  отговор
  • Едуард

   В края на краищата написах, че отделна линия и кабел 3 х 6 е с дължина 9 м, разбирам как да избера прекъсвач, не е ясно кой RCD да изберете, ако изчислите тока на теч, оказва се, че 41 RCD на 30 не могат да бъдат зададени според PUE как да изберем RCD, а не прекъсвач

   отговор
   • Admin

    Ако говорим за тока на изтичане, тогава не е необходимо да се задава повече от 30 mA, тъй като тогава човек няма да бъде напълно защитен от въздействието на тока. Тоест, избирате диференциален ток 30 mA. И номиналният ток на натоварване, както писах в предишния коментар, трябва да изберете повече от номиналния ток на машината, така че RCD да не се провали в случай на претоварване. Например автоматична машина за 32 A и RCD за 40 A.

    отговор

Добавете коментар