Възникна проблем при свързването на ключа с два ключа към тоалетната и банята

Възникна проблем със свързването на светлините. В коридора има двоен превключвател за тоалетната и банята. Единичен към кухнята + гнездо. Три проводника, две фази и една нула излизат от стената. Исках временно да свържа тоалетна и баня, защото засега имам проблеми с кухнята. И се оказа, че на единия превключвател тоалетната беше включена, а на другата кухнята беше включена, а тоалетната беше тъмна. Преди това всички норми бяха свързани от този изход, просто промених окабеляването в банята и тоалетната, изключих ключа и сега не мога да го сглобя. Прикачвам екрана си за връзка, кажете ми как да го направя правилно? Обяснете или нарисувайте правилната схема на това кой е попаднал, апартамент в панелна девететажна сграда от времената на СССР.

Схема на свързване в стар апартамент

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Може ли да има теч някъде? Защо разкъсваш нула? Трябва да разкъса фазата. Освен това, ако искате едновременно да свържете баня и тоалетна - защо бяха разпределени по ключовете (според схемата)?
    Свържете проводниците от осветлението за баня и кухня обратно към превключвателя на две бани, ако няма да захранвате кухнята, обикновено изключете жицата и я изолирайте. От тук не се вижда какви конкретни проводници сте свързали към превключвателите. Проверете дали те са затворени един към друг (от тук може да има слабо блясък на лампи в една стая при включване на друга), а също така проверете дали разклонителната кутия и групата на превключвателите са мокри. Ако това е на ново окабеляване (написахте, че се променяте) такъв проблем - може би сте повредили изолацията някъде).

    отговор

Добавете коментар