Въпроси относно инсталирането на електрически проводници в страната

Здравейте

 1. Какъв е най-добрият начин за свързване на проводниците: усукване или скоби и какво?
 2. Как да изберем прекъсвач (за удобство, за да не излезе)? На поста на електромера те вече стоят.
 3. Какви прости инструменти са по-добре да премахнете изолацията от краищата на проводниците, ако те вече са в прехвърлящия случай и е трудно да се пълзи с нож? Ако можете да ми кажете модела или марката за всички продукти, посочени във въпросите. Сечения на проводниците 0.75-6 мм. Благодаря ви
Зареждането ...

Един коментар

 • Admin

  Добре дошли!
  1) Най-надеждните методи за свързване са запояване, заваряване, кримпване. Просто обикновеното усукване не се препоръчва. Що се отнася до скобите, клемните блокове - всичко зависи от тяхното качество, но във всеки случай този метод на свързване ще бъде по-малко надежден, в сравнение с горните методи.
  2) Изберете прекъсвач за същата степен, както в щита с електромера. Изберете производителя въз основа на наличния асортимент и средствата, с които разполагате.
  3) Най-простият инструмент е специален нож за затваряне на кабела. За да опростите работата, използвайте специален инструмент за събличане (стриптизьор). Изберете този, който е подходящ за цената и обърнете внимание, че той е проектиран за нужния диапазон на напречните сечения на проводниците - 0,75-6 кв. М.

  отговор

Добавете коментар