Въпроси относно сечението на difavtomatov и кабела

Добър ден! Моля, кажете ми следната ситуация, те дойдоха на етапа на сглобяване на щита в къщата, работниците ми предоставиха схема как и какво смятат да свържат, но имам някои съмнения. Първоначално проводниците са с резба 3x1.5 към светлината и 3x2.5 към контактите, кабел vvg ng ls Concord.

Строителите препоръчват обикновени машини C10 (abb sh201l) за светлина, а дифузори C16A (ABB DSH941R-AC) за дифузори, и те са групирани по тип стаи, като например един диф, а в някои дори две групи са разделени, например, телевизионната зона на отделна група и гнезда останалото в стаята отделно, също отделно до коридора, отделно до бани и т.н. И има проводници директно към потребителите, но от какви машини се нуждаят:

 1. Фурна 3,7 kW - ??? - дали обичайното гнездо 16А е подходящо, духът на шкафа е като обикновен щепсел за евро. Но аз също имам изход на проводник към панела 4х6 вар според мен, просто е, че имаме газова готварска плоча в него, така че можете да използвате тази жица.
 2. Съдомиялна 2.4 kW Строителите препоръчват обикновена машина за 16А.
 3. Пране на 2,2-2,4 кВт Строителите препоръчват обикновена машина за 20А.
 4. Хладилник с мощност 400 W. Строителите препоръчват обикновена 16А машина.
 5. Климатик 2 kW Строителите препоръчват конвенционална 16А машина.
 6. Климатик 1 kW Строителите препоръчват обикновена машина на 20A.

Предлагат ли да го направят правилно, има ли нужда от разлики за тази техника? Благодаря предварително. Като цяло ще ви бъда благодарен, ако помогнете да го разберете!

Зареждане...

един коментар

 • Admin

  Що се отнася до фурната, ако я свържете от контакта, текущият товар ще бъде доста голям, точно до характеристиките на самия контакт и окабеляването като цяло. По-добре е със сигурност да подадете фурната от отделен ред, ако все още има възможност. Съветвам ви да поставите diafvtomat или автоматична машина + RCD на шайбата. Оценките на машините са избрани правилно, само за 1-киловат климатик и миеща машина е възможно да вземете малко по-ниска стойност, не е ясно защо са избрали такава голяма.

  Отговарям

Добави коментар