Въпрос за инсталиране на реле за напрежение в апартамент

Моля, кажете ми как правилно да свържете релето за напрежение към апартамента. Искам да инсталирам релето в щита на входа. Пред брояча има RCD от 40А и след фазата се разминава на три машини, една 25А и две 16А всяка. Доколкото разбирам, релето трябва да бъде поставено след брояча пред машините, тоест ние вземаме фазата след брояча и къде да вземем нула, както аз разбирам, тя служи само за управление на самото реле. Някои казват, че трябва да вземете нула преди RCD, така че RCD да работи правилно, докато други казват, че можете да вземете от бара, където отиват всичките ми нули. Колко правилно? И все пак дали релето 40А ще бъде достатъчно или трябва да го приемам с марж?

Зареждането ...

3 коментара

 • Admin

  Релето за напрежение е свързано след брояча и то е свързано с фазовите и неутралните проводници, които минават след брояча. Ако вземете нула до брояча, ще бъдете глобени за продажби на енергия. Вземете за нуждите си нула и фазата след брояча, свържете какво искате и как искате, и не трябва да се намесвате в схемата към електромера. Ако вземете фазата след брояча, това означава, че някъде трябва да има нула, която отива към вашия апартамент.
  В релето за напрежение се използват нула и фаза за самото реле. RCD няма нищо общо с него, релето за напрежение не трябва да има никакъв ефект. Релето за напрежение използва нула и фаза, за да контролира стойността на напрежението и да управлява самото устройство. Модулното реле за напрежение, което поставяте в щита, работи по същия начин като релето за напрежение, което е свързано към изхода. Когато включите релето за напрежение към контакта, не приемате нула към RCD - фазата и нулата идват от контакта, а изходът отива към включения електрически уред. Същият е случаят, когато в панела на апартамента е монтирано реле за напрежение - фазата и нулата, които отиват в вашия апартамент от електромера, са подходящи за него.
  Що се отнася до рейтинга, ако имате RCD, трябва да има прекъсвач, който ще ограничи тока и ще защити RCD, тъй като номиналният ток на изходящите машини общо надвишава 40 А. Трябва да изберете реле за напрежение за номиналния ток, което трябва да да бъде една стъпка по-висока от стойността на въвеждащата машина, която е инсталирана до брояча. Например, номиналният ток на машината е 40 A, тогава релето трябва да бъде оценено на 50 A, тъй като машината може да работи дълго време в режим на претоварване. Релетата за напрежение обикновено не се освобождават за такъв комутиран ток и ще трябва да поставите контактор (магнитен стартер) в допълнение към релето за превключване на веригата. Но, във всеки случай, трябва да изясните - може би ще намерите реле за напрежение за необходимия номинален ток. Именно превключващият ток трябва да се гледа в характеристиките на релето, токът, за който е проектирано самото реле.

  отговор
 • Александър

  кажете ми ясно как да свържа контактора правилно, така че той превключва една фаза към друга, когато една фаза е изключена ???? Благодаря ви

  отговор
  • Admin

   За целта ви трябват два контактора или контактор за смяна (не е рядкост, но не е толкова лесно да се намери като нормален контактор), но като цяло има такива неща като „фазови релета за избор на фаза“, които могат да бъдат наречени по различен начин, ето пример за такова устройство: „ЕЛЕКТРОНЕН ФАЗОВ СЕЛЕКТОР PEF SELECTOR -319 "

   отговор

Добавете коментар