Бойлерът и бойлерът затоплят водата дълго време, ще помогне ли инсталацията на стабилизатор на напрежението?

Добър ден Частна къща, на входния меден кабел 5 проводника 16mm2 3 фази. Цялото окабеляване около къщата е медно, натоварването на къщата е 15kW, отварящата машина е 32A. Основните потребители са отоплителен котел с мощност 9kW, подово отопление с мощност 3kW, бойлер с мощност 2kW, сауна с мощност 5 kW. Фазовото напрежение ходи от 190 до 205 волта.

въпрос:

Бойлерът и котелът за отопление преминават в зададения температурен режим за много дълго време, в сравнение с първоначалния период на работа преди около 2 години, но преди това не измервах напрежението в мрежата. Мога ли да реша проблема, като инсталирам трифазен 30kW стабилизатор на входа на къщата и ще ми даде ли възможност да използвам голям товар в къщата?

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! Имате вход 32А, на три фази - това е общо 21 кВт, инсталирането на стабилизатор няма да ви позволи да използвате по-голям товар, но вероятно ще реши проблема с ниско напрежение. Но имайте предвид, че с увеличаване на напрежението в къщата с помощта на стабилизатор, токът по входящите проводници ще се увеличи и линията може да провисне още повече. Следователно инсталирането на стабилизатор в този случай не е сто процента панацея.

    отговор

Добавете коментар