Каква е разликата в RCD от различни видове и какви са те?

Майкъл пита:
ДОБЪР ДЕН! Живея в чужбина, но се интересувам от статии и бележки. Някои статии описват категориите RCD (RCD-E, RCD-DE, RCD-DM) и т.н.

Въпрос, моля, каква е системата за градуиране и откъде се е появила тя?

Отговорът на въпроса:
Добър ден, определено не се заблуждавате? Нито аз, нито дори Google знаем. DM и DE - това се намира в имената на модели на отделни производители. Но RCD са от различен тип според тока на изтичане, например RCDs тип A - за директен (пулсиращ) и променлив ток, AC - за променлив ток на изтичане и тип B - за променлив, директен или поправен ток на изтичане. Има и RCD от тип S - селективни, т.е. те стрелят с време закъснение от 0,15-0,5 секунди, а тип G също е селективен, но с по-голяма скорост на затвора - 0,6-0,8 секунди.

Съществуват и други видове, например AP-R, тип F, но те са модификации на горните типове, например, F е почти като тип A, като се вземат предвид различната честота на течовете за течове за потребители с честотен преобразувател (например съвременни домакински уреди с инверторно задвижване ) или AP-R със забавена реакция е малко по-малко от селективен.

Друга класификация според източника на мощност е електромеханична, която не изисква наличието на фаза и нула, т.е. независимо от източника на енергия и електронните - които зависят от източника на енергия (прочетете как - няма да работи, когато нулата изгори).

За съжаление не знам за други градации (или просто забравих).

Зареждане...

Добави коментар