Удавен аудио усилвател за кола

Добър ден. По принцип за автомобил е закупен усилвател. Сложих го на склад в кокера, но по време на инцидента колата беше наводнена и усилвателят беше потопен във вода поне наполовина, и лежа там за 1 до 2 часа, веднага щом го открих, веднага го извадих, извадих го опаковка, поставете го в изправено положение, така че чашата с вода след около 20 минути да я избърше външно и да я поставите в дървена кутия (от същия усилвател се доставят в кутии). Преди това оризът беше разпръснат на дъното на кутията, където лежеше около 30 часа.

Въпрос: трябва ли да го разделя (нарушавайки гаранцията), за да избърша цялата дъска и всички контакти с алкохол? И ще работи ли дори след това? Без загуба на мощност? И също 1 автомобилен субуфер беше залят, той стоеше на макара (в кутия), но за съжаление не можах да го сложа в ориз, (завърши). От събуфера имаше само магнит във водата (височина 50-60 мм), в дъното на магнитната система има вентилационни отвори. Когато го извадих, от него също изтича вода, може ли да му се случи нещо? Поставих го за сушене под ъгъл от 45 градуса, в топла стая.

(1 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Във всеки случай гаранцията не се отнася за вашия усилвател. Наводняването е гаранционен случай. Той не се удави, а по вина на купувача. Какви загуби на мощност могат да се дължат на наводнения? Да, трябва да го разглобите, за да проверите дъската за оксиди и да почистите замърсителите.
    Но какво ще кажете за събуфера, въпросът е дали намотката е мокра? Няма да има нищо за магнита от водата и дори след изсушаване на серпентината също няма да има нищо. Основното е, че тялото му не се влошава.
    Във вашия случай има само един съвет - сух, чист и използвайте.

    отговор

Добавете коментар