Три фази на блок на изхода

Здравейте! В къщата има три фази. Необходимо е да свържете изходящия блок - 6 бр. Максималното възможно натоварване е прилично (някъде 6-8 кВт) Мога ли да използвам VVG кабел 4x2.5. Свържете два гнезда за всяка фаза и общата нула ли е?

Зареждане...

5 коментара

 • Admin

  Здравейте! 6-8 kW е общото натоварване или един изход? Ако натоварването на изхода е 6 kW, тогава напречното сечение на VVG кабел 4 * 2.5 няма да може да издържи на такава мощност. По-добре е да го играете безопасно и да опънете по-дебел кабел - VVG 4 * 4. Ако 6-8 kW е натоварването на всички 6 изхода, тогава кабелът с напречно сечение 2,5 mm.kv. ще бъде напълно достатъчно. Е, що се отнася до връзката, всичко е правилно.

  Отговарям
 • Андрю

  1. Опитвате се да си представите картина. House. Стая На стената на едно място 6 изхода. Към тях отиват 6 кабела, всеки с дебелина на пръста. Това дори не се среща в сервизите.
  2. Възможно е без проблеми да свържете най-дебелия проводник (захранване) от клас VVG-1 3x2.5 или подобен към домакинските обекти. Поради размера на клемите, скобите, дупките за проводника. Вече VVG-2 е свързан с проблеми. Проводник с напречно сечение от 4 и по-високо към домакинските обекти не влиза нито в винтовата клема, нито в пружинната скоба. За да свържете големи проводници с напречно сечение, трябва да се използват промишлени контакти и щепсели. И това не се вписва в идеята за „жилищна сграда“.
  3. Съжаляваме, но или нещо не е наред с вашето задание, или това е SEO трик на собственика на сайта.
  4. Има плюс. Стената по целия път от щита до гнездата ще бъде допълнително подсилена с електрически проводници. :) .. Въпросът е как да окачим картина или нещо друго в обозримо бъдеще. Защото ще бъде трудно да пробиете дупка в стената - навсякъде тя е подсилена с електрически проводници.

  Отговарям
  • Admin

   Защо веднага изясних, на всички гнезда такъв товар или на един. Ако трябва да се използват 6 изхода в жилищна сграда, към която ще бъдат свързани 6-8 кВт, тогава VVG 3 * 2.5 няма да издържи на такива натоварвания. Фактът е, че техническото задание не е точно, поради което беше предложен вариантът с VVG 4 * 4. , И между другото, до 6 изхода не е необходимо да дърпате 6 кабела с дебелината на пръста ... един е достатъчен, а самите изходи са свързани по двойки с джъмпери.

   Отговарям
 • Андрю

  Здравейте!
  1. Блок на гнезда - това предполага поставяне на 6 изхода на едно място на сглобяване, в този случай. Обикновено в кухнята се инсталира гнездо за блок и в близост до телевизора се поставя гнездо за едновременно свързване на електрониката на телевизора, приемника, видеорекордера и др. В допълнение към контакти с 220V, в един монтаж могат да бъдат високочестотни (антена), интернет, телефонни контакти.
  2. 6 кабела не са в стената. Това са кабели с електрически щепсели, вкарани в блок от 6 контакта.
  3. 5-жилен кабел с напречно сечение 4 mm2 може да бъде поставен към устройството. (три фази, нула, земя). Но ще бъде проблематично да се разтегнете през дупките в инсталационната кутия - трудно е да огънете 4-милиметрова жица на малки парчета, да я поставите в съответните дупки в кутията.Ако можете да свържете проводника към контакта по време на инсталирането, е много, много трудно да поставите свързания контакт в инсталационната кутия. Така че трябва да поставите пред блок от 6 изхода друг разпределителен такъв и от него да доведете до всяка кутия с три проводника (фаза нула земя), ето подсилването на парче стена с жица.

  Отговарям
 • Admin

  Е, и ако човек има такава техническа задача, какъв е другият изход? Така че се оказва, че ще трябва да се измъчвате с инсталирането на изходния блок в стената, да. Както го разбирам, няма и заземяване, това е описано и в онези задачи (само нулата е обща), така че аз живях не 5, а 4. Но що се отнася до мен, 6-8 кВт е общото натоварване, така че VVG 4 * 2.5 ще бъде напълно достатъчен само в случай, че наистина е такъв товар.

  Отговарям

Добави коментар