Ние правим проводимо лепило у дома

Към днешна дата, за възстановяване на песни на дъската, както и за сглобяване домашни електрически уреди използвайте специално лепило - контактол. Цената му не е твърде голяма, около 100-150. Ако обаче в подходящия момент контактът не е бил под ръка, той лесно може да се осъществи у дома, като имате под ръка наличните средства - „Втора“ и обикновен молив. След това ще ви кажем как да направите проводящо лепило със собствените си ръце, предоставяйки инструкции с видео пример.

Производствен процес

На първо място, трябва да подготвите следните материали:

  • епруветка от супер лепило - „Момент“ или „Втори“ или дори лак AI 156 или безцветен „NTs“;
  • мек прост молив (подходящи са както M2, така и M4);
  • клещи.

След това пристъпваме към производството на проводимо лепило у дома. Настържете молива и откъснете част от стилуса. Намажете сърцевината върху лист хартия, за да получите графитен прах, както на снимката по-долу:

Инструменти за производство

Освен това, ако решите да направите проводящ лак от суперзалепване, внимателно развийте тръбата от задната страна, която е плътно усукана в тръба. Сега трябва сами да напълните праха през разопакованата задна страна на епруветката (съотношението трябва да е 1 към 1 по предписание). За да направите консистенцията равномерна, разбъркайте я с кибритена клечка или игла. Когато домашното лепило е готово, увийте тръбата, както направи производителят, и за да закрепите, затегнете усукването с клещи. Инструментът за възстановяване на песни на дъската е готов, можете да продължите да го използвате.

Използването на домашно приготвен контакт

Препоръчваме ви също да гледате видео инструкцията, която показва как сами да направите проводящо лепило с помощта на графитна пръчка и лак AI 156:

Правим лак, който провежда ток

Къде мога да използвам сместа?

Както вече казахме, домашното проводимо лепило се препоръчва да се направи, за да се възстановят пистите на дъската, например с поправете дистанционното управление от телевизора или клавиатурата. Много често радиолюбителите препоръчват да се направи такава консистенция, за да се свърже отново върху дъски, където няма начин да се използва поялник. Такава смес може да бъде полезна за автомобилистите при ремонт на отоплението на задното стъкло, ако контактът се е откъснал.

Това е всичко, което искахме да ви кажем по този въпрос. Надяваме се, че сега знаете как да направите проводящо лепило със собствените си ръце и защо домашните електротехници и любители имат нужда от това!

Правим лак, който провежда ток

(16 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

Добавете коментар