Монтажна схема на трифазен електрически панел за двустаен апартамент

Тимотей пита:
Добър ден След като си купих апартамент, ужасното окабеляване веднага ми хвана окото. Всички проводници са алуминиеви, бели, които пушат, когато включите чайника. Освен това електрическият панел е сглобен върху стари задръствания и монтажна пяна.

Окабеляването на апартамента вече започна да се извършва, но беше обичайно сега да се монтира електрически панел, заедно с входящия проводник. След това, след инсталирането, новите проводници ще бъдат свързани към предварително подготвени машини. Имаме малък апартамент от 42 квадрата с 2 стаи, в който живеем и едновременно правим ремонт.

Трифазно окабеляване без заземяване. На входа има общ електрически панел, където има въвеждащ 3-полюсен прекъсвач на IEK 32A. Смятам да събера всичко в Хагер. Но не мога да реша плана на електрическия панел и се съмнявам, че съм го проектирал правилно.

Накратко за самия щит, във входа е инсталиран автоматичен вход 32А, от който кабелите към апартамента отиват до брояча. От него преминава окабеляване към трифазно реле за напрежение, а от него към триполюсен прекъсвач. От него, от една фаза, има разклонение към необезпокояваща линия, където през узо има автоматична машина за светлина в коридора и хладилник. Има идея да захранвате UZO NL от релето за напрежение, като го защитавате с еднополюсен прекъсвач 32А. Общата линия след 3-полюсния прекъсвач продължава по-нататък - всяка фаза има свое узо.


Отговорът на въпроса:
Здравейте! По принцип схемата е правилна, но не е ясно защо „черната“ фаза излиза с НН, а автоматичната машина не стига до 3P? Просто греша при рисуване? Относно идеята - да. Ще бъде по-надеждно да се вземе с реле за напрежение или горните клеми на общ 3-полюсен прекъсвач. В края на краищата, ако в апартамента се случи някаква спешна ситуация, груповата машина може да не работи, тогава общата машина ще изключи линиите, които не са свързани.

Зареждане...

Добави коментар