Двуклавишна схема на превключвател

Здравейте. Трижилен проводник е подходящ за превключвателя на полилей с два ключа: две фази (отгоре) и ядро ​​без напрежение (отдолу). Това стандартно окабеляване ли е? Ако е така, не е ясно как работи превключвателят и как да свържете полилея? Благодаря.

Зареждане...

един коментар

  • Admin

    Стандартното е, когато „фазата“ стигне до превключвателя и два проводника преминават от превключвателя към полилея, когато превключвателят е изключен, няма „фаза“, а когато е включен, има. Ако развиете електрическите крушки от лампата, фазата на два проводника стига ли до превключвателя? Ако изчезне, тогава полилеят е свързан обратното - "фазата" е директна и "нулата" се отваря. Тогава проводниците под напрежение са свързани към "изходящите" контакти на прекъсвача, а проводниците без напрежение са свързани към "входните" контакти.
    Ще работи, но в разпределителната кутия фазата и нулата в осветлението са смесени. Ако и на другите превключватели - това се случва при смяна на брояча - фазата се смесва с нула.

    Въпросът ви не е ясен, как да свържете полилей? И сега, когато нямате нищо да виси на тавана? Както и старата, ако съм прав - има „фаза“ за това, има изключени „нули“ от групите лампи към общата жица

    Отговарям

Добави коментар