Схема за свързване на кондензатора за стартиране на двигателя

Моля, дайте схемата на свързване на кондензатора към индукционен двигател и дайте съвет за неговия капацитет. Двигател 50HZ; 0,37 kw; 1,62 / 09A (220/380).

Зареждане...

Един коментар

 • Admin

  Добър ден! Към коментара са приложени три схеми.
  звезда. Предимства: лесна връзка, относителна симетрия на токовете в намотките. Недостатъци: електродвигателят е в състояние да използва само една трета от номиналната мощност (следователно е възможно да се развие съответно само една трета от момента). Работният кондензатор може да се изчисли по формулата: Cp = 2780 * (If / Uf). Стартовият кондензатор се изчислява по формулата Cn = 2,5-3 * Cf.
  б) Триъгълник. Предимства на веригата: намотките работят с номинално напрежение, моторът е в състояние да развие мощност, близка до номиналната. Недостатъци: липса на токова симетрия в намотките, необходим е достатъчно голям кондензатор, началният въртящ момент не надвишава 0,4 номинал. Формулата за изчисляване на работния кондензатор: Cp = 4800 * (If / Uf). В този случай Cn = 2.5-3 * Cf.
  в) Непълна звезда. Плюсове: мощността може да достигне стойност, близка до номиналната, началният въртящ момент е по-висок от номиналния, може да се постигне симетрия на токовете в намотките. Недостатъци: не всички кондензатори са подходящи за свързване на двигателя, сложността на свързването на веригата, Cp = 2780 * (Ако / Uf) В този случай, Cn = 2,5-3 * Cf.
  Препоръчвам ви, преди да изберете една от схемите, за да прочетете по-подробно за нея в мрежата, има много нюанси, които не могат да бъдат описани в един коментар.

  Отговарям

Добави коментар