Схема на свързване на трифазен електромер 220/380 в мрежата 127/220 V

Николай пита:
Добър ден В подстанцията, от времето на царя на граха, е монтиран силов трансформатор. От страната на НН намотките са сглобени в триъгълник, т.е. 127/220 V. Въпрос: как да свържете обикновен трифазен електромер към такава мрежа. Благодаря ви предварително за съветите.
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! За съжаление, но откъде са двете напрежения в триъгълника? Ако има триъгълник, тогава няма нула. По принцип за това има специални електромери, например ENERGOMER TSE6803 и F68700. Също така, много измервателни уреди могат да работят без нула, или е възможно да се свържете без нула, но с токови и напрежени трансформатори. Има информация, че три резистора са свързани със звезда, взета от средната точка „нула“ и свързана към нулевия терминал на брояча.

Ще бъде по-добре, ако отворите инструкциите за вашия конкретен измервателен уред и анализирате всички схеми за връзка. С последваща проверка след свързване.

И в каталога от “Energomera” на страница 26 в долната му част има схема на свързване на горните броячи, нулата тук е очертана с пунктирана линия, така че връзката й не е необходима.

Можете да изтеглите каталога от нашия уебсайт на линка - Каталог на електромера

Зареждането ...

Добавете коментар