Защо лампата работи правилно в кухнята, а в стаята, когато е изключена, тя продължава да гори слабо?

Свързах LED лампата в кухнята според маркировката (L - фаза, N - нула, къщата е стара, двупроводно окабеляване, не докоснах земята). Работи, всичко е страхотно. Купих същото в детската стая, също свързана. Но вечерта открих слаб блясък на светодиоди на изключена лампа в детската стая. За да изключа брака на самата лампа, свързах лампата от кухнята в детската стая - светодиодите също светят слабо. Проверих превключвателя, всичко е наред и с него (подсветката все още се клати предварително). Окабеляване в кухнята и стаята на различни машини. Какъв може да е проблемът и как да го решим? Благодаря ви

Зареждането ...

5 коментара

 • Admin

  Добре дошли! Най-вероятно факт е, че в детската стая нула, а не фаза, преминава към празнината през превключвателя. Така тя гори слабо при напрежение.

  отговор
 • Александър

  Добре дошли!

  Благодаря за навременния отговор. Ще се опитам да разбера скоро. Ако това се окаже, какво бихте посъветвали в този случай?

  отговор
 • Александър

  Пуснах контактна отвертка на изключен ключ (не приложих пръст). Светлината свети ярко. Вярвам, че това все още е фаза.

  отговор
 • победител

  Трябва да се провери съпротивлението на изолацията на тел. Основната причина е течът, лошата изолация.

  отговор
  • Александър

   Благодаря за съвета.
   Лампата има тесен отвор за проводниците, а самото окабеляване е дебело, трябваше да го режа малко, може би съм отишъл твърде далеч. Вижте го.

   отговор

Добавете коментар