Странна връзка на подово отопление и осветление

Приветствам експертите от тази общност и се надявам на вашата помощ, тъй като аз самият бях безсилен срещу този проблем.

Монтажът на окабеляването е извършен от хора, които сега са недостъпни. Баня: отопляеми подове, двоен превключвател (LED лампи и флуоресцентни + вентилатор), два гнезда, отопление за кърпа, огледало. Проводниците на външната оплетка на нагревателя не са свързани с нищо, но това беше необходимо (фиг. 9). Вчера се появи странен проблем: когато осветлението беше включено, лампите мигат и бръмченето на топлите подове скърца веднъж. Включване / изключване на осветлението - всичко работи добре. Тази сутрин същото, но след това дори индикаторите на превключвателя угаснаха. Анализът показа, че проводниците на нагревателя и сензора не са запасени (изглежда, че те са свързани чрез изтегляне и измазани). Сензорните проводници отпаднаха от клемите. Логиката предполага, че това не може да бъде причина за неизправността. защото оказа се невъзможно да се запълнят проводниците в терминала, увеличих ги. Събрах всичко, както е на снимката - не работи. Във фазата има напрежение (проверено с индикаторна отвертка). Всичко останало в банята работи.

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! Връзките се оказаха прекъснати, снимките не се отварят. Какво мога да кажа по този въпрос. защото инсталирането на окабеляването се извърши чрез „издърпване“, както казвате, мисля, че проблемът е лошата връзка на който и да е от секциите за окабеляване. Първо трябва да проверите всички връзки, които бяха монтирани от вашите нещастни изпълнители. Пълният одит ще покаже каква е причината, така че отвън е трудно да се обясни странната връзка на топлия под и осветлението.

    отговор

Добавете коментар