Струва ли си да инсталирате стабилизатор в цялата къща, ако напрежението е ниско?

Александър пита:
Вила в Ло. 63А автомати са инсталирани на стълба, 50A автоматична машина е инсталирана пред входа на къщата, след това е инсталиран стабилизатор за 10 000 ква (Енергия)
консуматори в къщата: помпа, два телевизора, бойлер, миялна машина, пералня, сауна (4,5 kW). Всичко се включва едновременно, с изключение на сауната, естествено, но наскоро стана невъзможно да се използва, защото един от съседите се загрява от електричество, напрежението пада до 160 и стабилизаторът се изключва (възможно е през 2014 г. вече да е износен физически и да не държи декларираната мощност). Взето е решение да се закупи стабилизатор за 20 000 kVA - правилното решение и ще задържи ли товарът?
Отговорът на въпроса:
Стабилизаторът може да изтощи мрежата още повече. И не 20 000 kVA, а 20 kVA (20 мегавата, защо ви трябва?) Е, обратно към въпроса, защо ви е необходим такъв мощен стабилизатор?

Котелът може да работи добре и на понижено ниво - просто ще е по-лошо да се нагрява, съдомиялната и пералнята могат да дадат грешки или да не стартират - имат нужда от стабилизатор, като хладилник. Сауната също е по-добра директно (ако няма сложна електроника за управление на отоплението). Тогава ще намалите натоварването на стабилизатора и мрежата няма да потъне толкова.

Факт е, че стабилизаторът на тока от мрежата ще отнеме повече, отколкото да даде на товара, т.е. Може да започнете да нокаутирате въвеждащата машина при пълно натоварване. И културата на използване на електричество трябва да бъде коригирана - защо да включваме всичко това едновременно, ако е възможно на свой ред? Следователно недостатъците са толкова ужасни за всички. И как се загряваш? Фактът, че съседите зареждат мрежата с бойлер от 10 или повече киловата, не може да бъде определящ фактор за недостатъците в електрическата мрежа. Свържете се с компанията за захранване и мрежа с оплакване за ниско напрежение, може би има проблем в захранващия трансформатор, но не и в мрежата ...

И вашият стабилизатор е изключен не поради износване, а защото има максимално допустими параметри на входното напрежение, очевидно той не е проектиран за толкова ниско напрежение, ако все пак изберете ново, обърнете внимание на този параметър „минимално напрежение при вход (или мрежа). "

Зареждане...

Добави коментар