Колко опасно е статичното електричество в газов котел?

Елена пита:
Здравейте, колко време отнема натрупването на статично електричество в газов котел (за съжаление нямаше време да се направи заземяване), така че това да доведе до пожар? Ще достигнем ли жегата? Или паника? Благодаря предварително!
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Какво означава „колко време“? Защо трябва да предизвика пожар? Стигнахте ли до този въпрос, защото котелът започна да шокира? Загряхте ли се до февруари и не изпаднахте в паника или просто сега го забелязахте?

Някои въпроси, малко отговори.

Скоростта на натрупване на заряда може да бъде различна, в зависимост от много условия, но няма такова нещо като "колко време трябва да бъде".

На газов котел по принцип може да се натрупва статично, но имайте предвид, че ако го докоснете и сте шокирани, тогава е възможно да се натрупа заряд заради вас, например, от хавлиена халат.

Трябва да знаете, че статичното електричество е по-опасно не от гледна точка на опасност от пожар, а от гледна точка, че може да навреди на таблото за управление и то да се провали.

Защо ще възникне пожар, ако газът вече гори там? От искрата? Така газът може да експлодира само ако се натрупва, което априори не трябва да бъде. Тягата трябва да е добра и тръбите не трябва да преминават, тогава пожар или експлозия не са страшни!

Зареждането ...

Добавете коментар