Ще работи ли difavtomat, ако няма основание?

ALEKSANDR пита:
Инсталирайте Dif. В къщата няма земя. Фаза, нула преминава през Dif, земя успоредно от нула до заземителя на изхода. Кажете ми, моля, ще работи ли Dif при теч или не?

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Въпросът ви не е напълно ясен, казвате, че няма земя, а след това пишете, че земята е успоредна на нула? Тоест, искаш да кажеш да използваш заземяването вместо заземяване и да вземеш нулевия проводник до "заземления" контакт на гнездата към дифавтомата, разбирам правилно?

За да работи, подобна схема ще работи, но имайте предвид, че не можете да направите това, дори само защото в случай на нулево изгаряне, опасните напрежения ще се появят на случаите на всички електрически уреди! По-добре е тогава да не свързвате нищо към заземяващите контакти на изводите. Dif ще работи дори и без земята, ако докоснете фазата или корпуса, върху който се е появила и няма да бъдете убити от електрически ток (НЕ ПРОВЕРЕТЕ!)

По-подробно разгледахме въпросите за свързването на дифавомати в статиятаhttps://our.electricianexp.com/kak-podklyuchit-difavtomat.html

Зареждането ...

2 коментара

 • ALEKSANDR

  Да, има нулиране. Фазов проводник чрез диференциал, нула през диференциал. В гнездото третият терминал е заземен, проводник от същия нулев терминал на щита се приближава към него, но заобикаляйки диференциала

  отговор
  • Admin

   Това е обичайното зануляване, в случая с добро изтичане не само диференциалът, но и обикновената машина ще избие ...

   отговор

Добавете коментар