Ремонт на съдомиялна машина Indesit IDL 40

Съдомиялната машина Indesit IDL 40. След като инсталирате всяка програма за ПМ след операцията „измиване“, тя преминава директно към „сушене“ и индикаторът мига много бързо, заобикаляйки „изплакването“. В резултат на това РМ не изплаква и не изсушава, водата остава студена по време на измиване. След проверка на нагревателя с мултицет, параметрите са нормални. Кажете ми, моля, как да проверя датчика за температура и каква причина може да бъде минала?

Зареждането ...

3 коментара

 • Admin

  Добре дошли! Най-вероятно наистина е така в температурния сензор. Проверете съпротивлението му с мултицет. Когато температурният сензор се нагрява, съпротивлението му трябва да намалее.

  отговор
 • Сергей

  Добре дошли! На пишеща машина IDL 40 с 4 програми програмите завършват с бързо мигащ светодиод № 4, намерих описание - „Грешка в сензора за температурата на NTC. Превишено е допустимото време за загряване на вода за измиване (повече от 40 минути):
  „Температурният сензор NTC няма надежден механичен контакт с резервоара на машината или не е калибриран.“ Кажете ми, моля (ако е възможно със снимка) къде се намира този NTC сензор на тази машина? Пишат, че сякаш е до десетте, но не можах да го намеря. 🙁

  отговор
 • Руслан

  Как да калибрирате NTC сензор?

  отговор

Добавете коментар