Защо светлината се включва, когато превключвателят е изключен?

Здравейте! Има превключвател за 2 клавиша с крушка. Един ключ работи както трябва, изключва светлината в кухнята. Вторият ключ трябва да изключи светлината в коридора + самата лампа за превключване е инсталирана на този ключ. Така че, когато този ключ е включен, светлината както на превключвателя, така и на лампата в коридора угасва. А когато се изключи, светлината на превключвателя светва и в коридора 1 от 3 енергоспестяващи крушки започва да гори (и то много слабо).

Зареждане...

2 коментара

 • Admin

  Здравейте! Подсветката на превключвателя свети последователно с лампата на лампата. Той трябва да се изключи, когато бутонът за превключване е включен. Лекото сияние или мигането на изключени енергоспестяващи лампи е нормално. По-добре ми кажи кога започна? Как беше преди? Направихте ли ремонт или направихте промени в окабеляването през това време?
  Проверете дали фазата и нулата идват към лампата с включен ключ. След това вземете добре известен прекъсвач и проверете дали не е наличен - затворете проводниците към и от прекъсвача (входяща фаза преминава към дефектната верига).
  Можете също да проверите, като завиете крушки с нажежаема жичка в лампата.

  Отговарям
 • Юджийн

  Преди това в кухнята имаше само осветление. Преместих превключвателя в коридора, направих го двойно и поставих лампата в коридора. Той само държеше кабела и монтираше лампата. Справяне с кутията покани майстора. Той казва, че е свързал всичко правилно, но светлината на лампата в коридора се появява само когато бутона на превключвателя е изключен. В самото осветително тяло има 3 крушки: 1 енергоспестяващи (светлини при изключване) и 2 с нажежаема жичка (изобщо не светят).

  Отговарям

Добави коментар