Защо RCD работи, когато електрическата печка е включена?

Юджийн пита:
Добър ден Той направи електрическа инсталация в селска къща. Къщата е малка. Инсталиран щит с RCD и автоматични устройства. RCD на 32A, автоматично на всички осветителни тела 10A, на контакти на потребителски категории на 16A. Кухненската зона е отделна автоматична машина в клапата.

В зоната на кухнята има 4 двойни гнезда. От тях до лампата BRA (с отделен превключвател) и до обикновен вентилатор за изпускане (с отделен превключвател). Ще бъде свързан хладилник, малък телевизор, електрическа печка, чайник. На щита е положен трижилен кабел със заземяване с напречно сечение от шест квадрата.

На машините в щита се монтират джъмпери с напречно сечение от четири квадрата. Трижилен кабел със сечение от два квадрата и половина с проводник за заземяване се отклонява от машините към гнездата.

Всички потребители в зоната на кухнята също са инвалиди в самата къща. Когато електрическата печка е включена (тя е една горелка) с пълна мощност (2,5 кВт), след 15-20 секунди RCD се изключва, но не и машината, отговаряща за кухненската зона. Въпрос: какво може да бъде? Плочката няма заземител на щепсела, тоест не се заземява. Когато е включен не на пълна мощност, всичко работи както обикновено. И още един въпрос: защо машината, отговаряща за зоната на кухнята, не работи? Благодаря ви

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Има ли заземяване на щепсела на вашата печка? Писахте за заземяващия проводник, но дали е свързан с нещо? Е, имаш ли схема?
Може би има проблем в плочката, например, нагревателните елементи са се счупили (или какви видове нагревателни елементи има) и те дават теч на случая - защо работи RCD? Или окабеляване вътре в електрическа печка. Но не работи, когато не е на пълен капацитет - може да се дължи на по-малко отопление, например. Ако е възможно, опитайте да свържете друг потребител със същия капацитет. От какво трябва да се изключи машината, ако има теч по плочката? Когато RCD се изключи, машината не трябва да се изключва при нормална ситуация. Освен това не може да се изключи опцията за дефектен RCD.
(1 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

  • evgehka7777

    Здравей Алексей. Ще отговоря на вашите въпроси по ред. Заземяващата тапа на щепсела не е. Заземяването преминава директно по цялата верига от електрическия панел. Щитът е разположен на улицата на стълб. Заземеният контур е до полюса. Електрическа печка с една горелка. Ще се опитам да проверя за правилното окабеляване в плочката, ще се опитам да свържа подобен потребител. И най-крайният случай е да се замени RCD. Ако всичко се справи с премахването на този проблем, тогава няма да ви притеснявам. И ако не, с ваше разрешение ще се свържа отново с вас. Благодаря ви за помощта.

    отговор

Добавете коментар