Защо уредите в апартамента са шокиращи

Наскоро в апартамент от всички предмети, разбира се, с изключение на тези, които не са проводими, започна да шокира. Слабото разреждане, подобно на статичното електричество, може малко по-силно. Отначало той не е предал тази стойност, но сега тя вече излезе извън обхвата, електрическото оборудване се разрушава. Не знам какво да правя, това никога досега не се е случвало.

Зареждането ...

2 коментара

 • Admin

  Ако е шокиращо от всички електрически уреди, тогава вероятно причината е заземяването на окабеляването. Необходимо е да поканите специалист, който да провери дали заземяването на електрическото окабеляване е направено правилно и дали изобщо е предвидено във вашия дом, тъй като може да не отговаря на изискванията и следователно е опасно да го използвате. Възможно е също така някой от електрическите уреди или един от окабеляващите кабели да изтича ток, който при липса на добро заземяване и защитни устройства, които биха изключили повредената зона (RCD или difavtomat), се разпространява през защитен заземяващ проводник в целия апартамент.
  Във всеки случай това е ненормално явление и животозастрашаващо, особено по време на работа, така наречените „мокри електрически уреди“, които по време на работа имат контакт с вода.

  отговор
 • Алекс

  Както бе споменато в началото на статията, наличието на течове от домакински електрически уреди е много опасно за живота на човек, тъй като лекото изтръпване може да се превърне в шок на човек с течащ ток. Затова не бива да се надявате, че ако намерите повреден предмет, ще бъдете защитени.

  отговор

Добавете коментар