Защо новият електромер вятър 2 пъти повече от стария?

Променен в брояч на електромера 201 през януари 2018 г. Той се навива два пъти за ток. Проверих стария електронен уред в държавна стандартизация, той е одобрен за употреба. Средно консумирани 35-50 кВтч. А Меркурий сега консумира 120 кВтч на месец. Инсталирано захранване и запечатано. Защо в информационния лист са записани 32 импулса, но всъщност 16. Каква е причината?

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! Ако сте преброили броя на импулсите и той не съответства на паспортните данни и всъщност броячът се клати два пъти повече, отколкото консумирате - вие сте в обща ситуация, трябва да смените брояча. Ако във вашия град има вярващи организации - можете да се обърнете там. В този случай можете сами да опитате да закупите електромер, след това да проверите съответствието на импулсите и консумацията на енергия и след това да се обърнете към захранването, за да го инсталирате - така че изключвате подобна ситуация.

    Като цяло причините за този проблем са неизвестни и може да има фалшификати, измами на доставчиците и контролиращите организации и инсталирането на такива „леви“ броячи и други. Според прегледите и обсъжданията на този проблем във форумите често проверката не помага и електромерът е сертифициран.

    Също така е факт на кражба на ток от съседите. Това се случва в апартаменти, когато някой се свърже към един или два от вашите мрежови проводници (след електромера) без ваше знание - в този случай вие ще плащате за себе си и за това.

    отговор

Добавете коментар