Възможно ли е да премахнете заземяването в щита (премахнете джъмпера)?

Добър ден Електриците направиха инсталацията в панела на апартамента, където L е фазата, а N е неутралният работен проводник, свързан с джъмпер към PE шината, който е свързан с металната основа в пода в кутията на пода. Доста често една картечница е била нокаутирана на входа на апартамента, тя е „отрязала“ ръцете си при докосване на смесителите и т.н. neponyatki. Може ли изобщо да се премахне този джъмпер? Тъй като без него потребителите са по-стабилни. PMC в апартамента е направено. Съжалявам за качеството на картината.

Зареждането ...

2 коментара

  • Admin

    Добре дошли! Сигурни ли сте, че металните части на подовата кутия са заземени? Можете да опитате да изключите нулата от PE, след което ще преминете от заземяващата система TN-C-S към CT. Ако апартаментът има система за изравняване на потенциала, той не трябва да се прищипва. Може би сте сгрешили?

    отговор
  • Admin

    По принцип, ако щитът е инсталиран вътре в апартамента, джъмперът може да бъде премахнат. Но не е необходимо да правите това, тъй като вашата потенциална система за изравняване не работи и няма земя върху дъската на пода - това е факт.

    отговор

Добавете коментар