Мога ли да оставя телевизора в режим на готовност

Здравейте Имам телевизор AKAI. И ме притеснява, че вместо стандартното „малко нещо с щепсел“, което се включва в гнездото, „бомбеният“ адаптер с щепсел е доста тежък и впечатляващ, със зелена светлина, това обикновено се случва при лаптопите. Възможно ли е да оставите такъв телевизор в състояние на „сън“ (извън дистанционното управление)? В края на краищата, в същото време зелената светлина на адаптера свети. Опасно ли е за контакт, окабеляване? Благодаря ви

Зареждането ...

Един коментар

 • Admin

  Добре дошли! За изхода това не е опасно при условие на нормално захранване, но адаптерът със зелена светлина е в опасност, тъй като може да се провали, ако се появи пренапрежение. И в нашите електрически мрежи това се случва редовно.
  Какво ще се случи след това? Непознат.
  1. Захранването просто ще изгори.
  2. Захранването ще се провали и неговият изправител ще има късо съединение. Последиците - нокаутиране на автоматична машина, изгаряне на окабеляване, контакти, апартаменти - не се знае какво точно.
  Ето защо се препоръчва да защитите окабеляването от пренапрежения на захранването, тогава не можете да се страхувате за оборудването, оставено в режим на готовност.

  отговор

Добавете коментар