Кой честотен преобразувател да избера?

Сергей пита:
Здравейте, кажете ми, моля, има честотни преобразуватели от 220 до 380 и има 220 до 220 три фази, те имат различни ценови тагове, въпросът е, имам една фаза 220 в къщата си, сглобявам машина за коване и съответно намерих редуктор.
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! И къде видяхте честотни преобразуватели от 220 до 380? В 90% от случаите това е развод за непознати хора. Ще има 220V линеен (междуфазен) изход. Със сигурност има 220-380 усилвателни преобразуватели, но има много малко от тях. Не разбрах въпроса, какво трябва да се подкани? Кой да вземем? Всеки, вземете 1x220 / 3x220 - свържете правилно основния двигател, ако е 220/380, тогава той се свързва според схемата на триъгълника, мощността със звезда и с триъгълник е една и съща, можете да прочетете за това тук, Единствената трудност, която може да имате, е дали отварящата машина ще дърпа двигателя на вашата оферта. Умножете рейтинга на прекъсвача на входната верига с 220V и вземете мощността, която можете да свържете. Аз също препоръчвам да прочетете за chastotniki тук.

 

(1 гласа)
Зареждането ...

11 коментара

 • Сергей

  Благодаря ви много, докато чаках отговора ви, вече открих информацията, че както казахте, това е маркетингов ход 220/380, всъщност 220/220 три фази.

  отговор
 • Сергей

  Току-що научавам тази тема, но сега погледнах, машината C32 е до тезгяха и след C25 пише на двигателя, това е италиански, преведох я. Асинхронен двигател за инвертор. 3 h.p. 2,2 кВт, номинална 1400 об / мин, макс. 6000.220 / 380. Токът е 11A.230 по протежение на триъгълника. По звезда 6.5А. 400.

  отговор
  • Admin

   Разбира се, че трябва да проверите, но не съм сигурен, че вашата машина за отваряне ще издържи такова натоварване. Принцип трябва, но все пак….
   Сменете машината с 32А след брояча, защо да губите разпределената мощност?

   отговор
 • Сергей

  Здравейте, благодаря за информацията и отговорите! Той взе двигателя и се сблъска с друг нюанс, има охладител на задната страна на двигателя, жицата от него се вижда на някакъв вид сензор, но има бобина и кутия за свързване, с изключение на 6 проводника от намотките, отделно два тънки с клемен блок, въпросът не е свързан Това е с охладител и като цяло какъв тип вентилатор е, той ще трябва да бъде свързан отделно, ще прикача снимка.

  отговор
 • Сергей

  Добре дошли! Благодаря за отговорите! Не ми кажете какви две малки проводници с клемен блок, в кутията за свързване с основните 6 проводника на намотките, това не е свързано с охладителя и сензора под него?

  отговор
  • Admin

   Съдейки, тъй като виждам на стикера на "охладителя", искам да задам въпрос, колко са живели в жицата, която е от охладителя? Мисля, че 4:?

   По принцип Google казва, че е енкодер. Те се използват заедно с много честотни преобразуватели за по-точно задаване на скоростта на въртене, а вентилаторът, подобно на конвенционалните двигатели, просто се монтира върху вала на самия двигател. Т.е. това нещо в близост до вентилатора е сензорът. Вижте снимката и схемата е подходяща - 2 захранвания и 2 сигнала.

   отговор
  • Admin

   А в Бърно (клемен блок) тези два проводника могат да бъдат от температурен сензор или евентуално биметални освобождавания. пример с датчици за температура е приложен на снимката. Това, което е подчертано в зелено, са сензорите и тяхната връзка. Те са директно вътре в двигателя в намотки.

   Ако това са сензори, оставете ги празни. Също така се случва, че вътре в двигателя има термични предпазители и ако те изгорят, двигателят не се включва повече, трябва да разглобите двигателя, да потърсите предпазители в намотките или или да ги затворите, или да ги замените с нови (ако намотките обикновено работят).

   А в намотките има и термостати - те като предпазители прекъсват намотката в случай на прегряване, но обикновено проводниците от тях и от предишните не се показват в Бърно. Затова смятам, че това все още са сензори.

   отговор
 • Сергей

  Благодаря за формативния отговор! Въпрос за chastotnik, погледнах какво да избера, номиналният ток на двигателя е триъгълник 11А, а на chastotniks 2.2 kW като двигател, изходът е написан 10A, така че мисля, че трябва да взема chastotnik с марж 3 kW,? Много от тях отиват в диапазона 1.5-2.2-4kW, но разликата е голяма 2.2 и 4 kW в цената, но изходният ток 4kW вече е в резерв. Въпросът е дали честотната характеристика е 2,2 или не, имате ли нужда от повече? Има редки модели (скъпи), те имат изходен ток от 11А.

  отговор
  • Admin

   Като цяло имате 11А при напрежение 230V, както виждам. Изглежда, че е подходящо. НО може да премине претоварване при задръстване. Не забравяйте, че двигателят няма да консумира всички 11А, посочени на табелката. Това е токът при номинално натоварване, какъв товар ще бъде във вашата машина, зависи от скоростите.

   Като цяло, да, по-добре е с марж. Не мога да кажа категорично „Вземете 2.2 и не се притеснявайте“ - защото това са вашите пари и ние рискуваме.

   отговор
 • Сергей

  БЛАГОДАРЯ толкова!

  отговор
  • Сергей

   Здравейте отново! И пак съм с въпрос! Дойде време да свържа всички компоненти на моята машина, въпросът е къде е свързан педалът на chastotnik, на doppanels? Честота INSTART SDI_G2.2-2

   отговор

Добавете коментар