Какъв вид ветрогенератор е необходим за отопление на къща от 120 кв.м.

Владимир пита:
Здравейте. Искам да сложа вятър генератор, но не разбирам колко w е необходимо? Колко кВт трябва да се генерира, за да има достатъчно 120 м2 за отопление на къща? Ще сложа конвектор за 1000w. Вятърният генератор е само за отопление на къща. Главата ми вече се върти, кажете ми моля
Отговорът на въпроса:
Здравейте! конвекториС искаше ли да пишеш? Не само 1000 вата на 120 м²? Така или иначе. Изчислете топлинните загуби на къщата и необходимата мощност за отопление сами.

Знам обаче, че се вярва, че 1 кВт на 10 м² ще се оправи, но ако живеете някъде, където -30˚ е нормалното време? Мощността на генератора на вятъра също трябва да бъде по-голяма от мощността на свързаните конвектори. Тоест, ако поставите нагреватели на 12 kW на 120 m², тогава мощността на генератора на вятъра трябва да бъде не по-малка от тази, но повече ... Поне половината, и като цяло два или три пъти.

По принцип вятърната централа за дома, както и всеки друг, е направена от съображения за честотата и силата на ветровете (не мога съвсем правилно да назовавам термините). Тоест, ако в тази област ветровете са редки и слаби, тогава инсталирането на вятърна турбина е нерентабилно. Ако ветровете все още са сравнително чести, тогава енергията ще идва само когато духа. Ще замръзнете в спокойствието. Следователно енергията се съхранява в батерии. В този случай силата на вятърния генератор трябва да бъде такава, че всички батерии да имат време да се заредят в средното време на продължителността на ветровете с достатъчна сила. И вече от батериите те захранват енергийната система за отопление, дом, град.

Не ви обезсърчавам да предприемате, но вземете предвид вибрациите и шума, които съпътстват работата на вятърна централа. И имайте предвид, че вече мълча за това къде да зарежа енергия на празен ход и как да забавим генератора на вятъра в случай на прекомерен вятър (при буря).

 

Зареждане...

Добави коментар