Как да стартирате ATX захранване без компютър?

Андрей пита:
Кажете ми кои проводници да затворя на това устройство (снимка по-долу) без компютър, зелено и черно се опитаха да не стартират?

Отговорът на въпроса:
На етикета ви е написано “GRY - P-ON”. Това е POWER ON. GRY е GREY, т.е. сиво. Намерих странна диаграма на този блок и по някаква причина има маркировка, където сивите и зелените проводници, по някаква причина, се сменят. Странен блок, опитайте да късите сиво с черно. Проверете щифта на ATX 20pin конектора, къде зелените блокове са в нормалните блокове и какъв цвят имате на това място - и го затворете.

И не го зареждайте дори до номиналните характеристики, защото е китайски евтин без адекватно охлаждане. 40А на 5 волтова шина е много. Ако не започне както написах, значи е погрешно.

(1 гласа)
Зареждането ...

2 коментара

 • Андрю

  Алекс, много ти благодаря, всичко работи, както ти каза на мястото, където всички имат зелено, сивото ми е затворено, всичко работи.

  отговор
  • Admin

   Първо исках да ти отговоря, че "блокира Хан", след това започнах да гугъл и намерих схема. На него, със звездичка в близост до зелената подложка, беше написано „* сиво“ отстрани, след това потърсих снимки на този блок и се оказа, че на етикета на половината е написано grN PS_ON, а на половината като вашия gry PS_ON, след това на една от снимките видях сбруя и аз изглеждаше, че сивото на блока само вместо зелено е вмъкнато. Какви китайски технологии са тези, дори не разбрах колко съм срещал - не съм виждал това преди. С радост помогнах.

   отговор

Добавете коментар