Как да свържете проводници в котлона?

Антон пита:
Здравейте, изолацията от захранващия кабел на електрическата печка на входа отпадна. Тип кабел H05RN-F 3G0.75mm2. Въпрос: възможно ли е изобщо да се използва този тип кабел за електрическа печка и какъв е най-добрият начин за свързване на проводниците на захранващия кабел и вътрешното окабеляване вътре в плочката?

 

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Ако този кабел е бил използван от производителя, възможно ли е, логично ли е? Един обикновен кабел е дистанционно подобен на нашия PVA, но с гумена изолация (битова и в гума се случва - RPSh).

Проводниците могат да бъдат свързани с помощта на полиетиленови клемни блокове (месингови винтови клеми в полиетиленова обвивка) или карболитни блокове (това са винтови клеми с притискащи плочи върху черна основа, изработени от карболит, според номенклатурата - блокове от тип TV или TS), в тези два случая кабели с многожичен (мек ) ядра, а жицата ви такава, че е невъзможно да се захваща директно. Ядрата се калайдисват и стягат или вместо калайдисване се използват накрайници на щифтове (като NShVI) и вече калайдисаните или обвити краища се стягат с клемен блок.

Можете да използвате други видове терминални блокове, но не използвайте “Vago” и други подобни, вярвам, че те не са много подходящи за електрическа печка.

Във всеки случай обърнете внимание дали клемните блокове, които в крайна сметка издържате на тока на вашата плоча.

Но клемните блокове не са най-доброто, въпреки че не е лошо решение, по-добре е да направите тази връзка, например, чрез кримпване с ръкави, запояване или заваряване.

 

Зареждането ...

Добавете коментар