Поради ниското напрежение фурната спря да работи - какво да правя?

След 7 години работа фурната на Siemens спря да работи, опита се да се свърже в друг апартамент, тя работи нормално. Измерихме напрежението в къщата, оказа се, че е ниско. Какво да правя Възможно ли е да увеличите напрежението в конкретен контакт, към който е свързана фурната? Има ли такива устройства?

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Да, но за фурната ще излезе малко скъпо. Купете стабилизатор на напрежението. Но как не става? В него отоплението се дължи на десетките? Ако съдим по факта, че това е Сименс, той контролира ли електрониката? Ако преди, тогава има две възможности за "колективно стопанство".
    Той ще се обърне към някой, който разбира електрониката и той може да свърже само контролно табло към регулатор на напрежение с ниска мощност. Захранваща верига директно от мрежата. Тоест електрониката ще се захранва от нормално напрежение, а нагревателите - от това, което е в мрежата. Те ще работят, но затоплянето е по-лошо поради прекъсвания на мрежата.
    Друг начин е радикален. Поставете контактори или мощни релета и включете нагревателите директно. Гладкото регулиране може да бъде организирано с димер за поне всеки нагревателен елемент. Мисля, че ако кажете идеята на електротехник, той трябва да разбере.

    отговор

Добавете коментар