Кое е по-добре: регулатор на напрежението или реле

Здравейте, много често изпитваме големи скокове на мощност, не само през деня, но и през нощта. Кажете ми, по-добре ли е да инсталирате стабилизатор на напрежението или реле за управление на напрежението в къщата? Благодаря ви

(1 гласа)
Зареждането ...

2 коментара

 • Admin

  Добре дошли! По-добре е да инсталирате и двете. За моментална защита на оборудването от пренапрежения, релето за управление на напрежението помага по-добре, но в същото време, ако параметрите на мрежата са спешни, в къщата ще има прекъсване на електричеството, трябва да сте подготвени за това. Електричеството ще се включи, когато параметрите на мрежата се върнат в нормално състояние. Във вашия случай няма да имате светлина често. В същото време стабилизаторът ще стабилизира напрежението в мрежата, така че захранването няма да бъде изключено по време на промени, ако настройките не бъдат надвишени. Недостатъкът на стабилизаторите е, че те са по-скъпи, заемат повече място, вдигат шум и имат чувствителност към смущения.
  В резултат на това ви съветвам да инсталирате както реле, така и стабилизатор, ако бюджетът не го позволява, поне просто стабилизатор.

  отговор
  • Бешир

   Добър ден.Как да инсталирате реле и стабилизатор заедно?

   отговор

Добавете коментар