Какво да направите, ако се къпете в банята, водата е шокираща?

Здравейте Моля, кажете ми, наскоро в частна къща, само във ваната при къпане, водата започна да шокира. По-точно, ако се къпете и докоснете стената от пластмаса. Там няма проводници, бойлерът е изключен, пералнята също.

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Ако водата бие ток, тогава някъде има изтичане на ток. Ако уредът в момента не работи в банята, тогава една от причините може да е нарушение на целостта на изолацията на окабеляването в някаква зона или недостатъчна защита от влага в лампата, гнездото или разклонителната кутия (ако е разположена в банята). При къпане в банята влажността е по-висока и влагата се кондензира върху повърхността на стената и ако някъде има ненадеждна изолация на жицата, лампата, гнездото или разклонителната кутия не са защитени от влага, токът ще изтече по мокрите стени.
    Също така причината може да е неизправност на домакинския уред или окабеляването на съседите - съседите могат да имат изтичане на ток по уреда, който в контакт с водата по време на работа. В този случай, когато влезете в контакт с вода от водопроводната система, ще почувствате изтръпване, особено ако апартаментите са свързани с метални тръбопроводи.
    За безопасност, за да се избегнат негативни последици, електрическото окабеляване трябва да се заземи и да се монтират остатъчни токови устройства.

    отговор

Добавете коментар