Препоръки за избор на домашен вентилатор

Изглежда, че изборът на вентилатор в стая е много лесен. Този домакински уред е познат на почти всички, е евтин и има доста достъпни контроли. Оказва се, че всичко не е толкова просто! Напредъкът не стои неподвижно и сега има доста разновидности на добри устройства, които се различават по параметри и наличието на допълнителни функции. Предлагаме ви да се запознаете с препоръки за избор на вентилатор за дома.

Видове вентилатори

За да изберете правилния вентилатор за стаята, трябва да разберете видовете устройства. И така, тези домакински електрически уреди за дома могат да бъдат, както следва:

 • настолна;
 • етаж;
 • канал;
 • таван;
 • монтиран на стена.

Вентилаторите могат да се различават и по дизайн (за къщата най-често се избират аксиални и тангенциални модели, за производство - радиални (центробежни) устройства, според метода на фиксиране и нивата на защита. За избора на вътрешни устройства обаче тези технически характеристики практически нямат значение, така че няма да се спираме подробно на тях.Видове продукти
Ако искате да изберете вентилатор за всекидневна в къща или апартамент, трябва да закупите опция за под, маса или таван. Моделите за маса и таван са само аксиални, а продуктите от пода все още могат да бъдат тангенциални. Последните са направени под формата на колона и имат много полезни функции:

 • овлажнител;
 • термичен сензор;
 • Дистанционно;
 • въздушно отопление в стаята.

Моля, обърнете внимание, че ако решите да изберете устройство за тангенциален под, цената му ще бъде по-висока от тази на други сортове. В допълнение към допълнителни функции и параметри, вентилаторът на колоните изглежда стилно и е една от най-безопасните опции за дома.

Подови аксиални вентилатори са ясни лидери в продажбите сред другите сортове от много години и са класически пример за устройство за охлаждане на помещение. Големи остриета, които осигуряват силен въздушен поток, възможност за превключване на скорости, стабилност и наличието на въртящ механизъм - всичко това гарантира стабилността на избора на този продукт и положителни отзиви на клиентите за него. Ако решите да изберете този стандартен модел, обърнете внимание на факта, че остриетата трябва да бъдат изцяло покрити с мрежа за безопасност (особено ако имате деца или животни).етаж

Имате ли намерение да изберете мощен, но тих вентилатор? Моделите тавани ще бъдат много добре дошли! Докато стандартните продукти имат мощност от около 50 вата, версията на тавана има мощност до 250 вата. Остриетата на уреда не се въртят бързо, но благодарение на високата мощност, винаги ще усещате приятна прохлада в горещите дни. Такъв продукт е особено популярен за поставяне над маса за хранене или легло. Таванните тела също често се купуват за тераса или лятна кухня в селска къща.Монтиран таван
Що се отнася до моделите на десктопа, тук всичко е изключително ясно.Основното предимство, заради което можете да изберете вентилатор за десктоп, е неговият малък размер, лекота на използване и евтина цена. Удобно е да вземете този продукт със себе си на пътувания и той перфектно ще ви помогне в особено горещ ден. Имайте предвид, че такива вентилатори имат слаб въздушен поток и те се разпадат доста често.маса

Ако за всекидневна трябва да изберете обикновен домакински уред, тогава за кухнята, банята и тоалетната е необходимо да закупите специален вентилатор за изпускане, който е инсталиран във вентилационния отвор в стената. Той не изпълнява такива функции като стандартно устройство и се закупува за отстраняване на влажен въздух след къпане, неприятни миризми след готвене и др. Ако е възможно, направете своя избор на устройства с контрол на температурата и влажността, внимателно обмислете всички нюанси на инсталацията.

Спецификации

И така, разбрахме какви фенове съществуват и как да ги изберем въз основа на сортовете. Също така много важен е изборът на устройството според общите параметри и наличието на допълнителни функции.

 1. Ел. Както бе споменато по-горе, мощността на конвенционален вентилатор не надвишава 60 вата и това е достатъчно, за да издуха стаята. Ако искате по-мощен вариант, препоръчваме да изберете продукт на тавана.
 2. Ниво на шум. Ако искате да изберете модел за спалня или детска стая, нивото на шума не трябва да надвишава 25 dB, за други стаи - не повече от 30 dB.
 3. Размерът. Колкото по-голям е размерът на остриетата, толкова по-бързо стаята ще се охлади.
 4. Защита. Във всеки вентилатор, с изключение на тавана, трябва да има специална мрежа, която покрива остриетата. Децата или животните могат да бъдат сериозно наранени поради любопитството и желанието да се докоснат до въртящи се елементи, така че тази защита трябва да бъде задължителна.
 5. Превключвател на скоростта. Дори и в най-обикновените класически модели трябва да има бутон за превключване на предавката, не забравяйте да изберете този продукт.
 6. Устойчивост. Добрият подов вентилатор трябва да бъде достатъчно стабилен с регулируемо въртене, наклони и височина.

модел


Допълнителните функции, на които трябва да обърнете внимание при избора на вентилатор, включват следните опции:

 • подсветка;
 • таймер;
 • Датчик за движение;
 • йонизация на въздуха;
 • дистанционно;
 • LCD;
 • защита от прегряване.

Препоръчваме ви също да се запознаете с полезни съвети как да изберете добър фен на домакинството:

Съвети за избор

Популярни модели

За да не преплащате излишните пари и да изберете добър фен за дома, препоръчваме да дадете предпочитание на следните модели, особено популярни през 2016-2017:

Tefal VF4110F0. По цена и качество това е един от най-добрите модели на открито. Има 3 скорости на въртене на лопатките, работи тихо, тялото е стабилно на пода. В допълнение искам да отбележа стилен черен дизайн и високо качество на сглобяване.

Tefal VF4110F0

Tefal VF6670F0, Новостта на 2017 г., която успешно се утвърди на пазара на домашни фенове. Този радиален модел се препоръчва за тези, които са готови да платят около 5 хиляди. От функциите бих искал да подчертая закъснението във времето, 180 градусовия ъгъл на въртене и необичаен външен вид, който ще допълни модерния интериор на спалнята или залата.

Tefal VF6670F0

Polaris PSF 40 F, Бюджетна опция, която има всичко необходимо: функция за регулиране на височината, наклона на кутията, както и 3 скорости. Стилен, достатъчно мощен и тих. Оценката ни е 5 от 5.

Polaris PSF 40 F

Мистерия MSF-2415, По-функционален модел, в който има дори дистанционно управление и таймер. Отделен плюс за този вентилатор за стилния му дизайн. Ако искате да изберете вентилатор през 2017 г., обърнете внимание на тази опция.

Мистерия MSF-2415

VITEK VT-1909 CH, Аналогова мистерия и цената е приблизително една и съща. Най-добрият фен по отношение на цена и качество. Няма особени оплаквания относно работата на устройството.

VITEK VT-1909 CH

SUPRA VS-1200, Евтин модел, който качествено изпълнява основната си функция. Няма допълнителни опции като таймер, но това не е критично, защото цената е само 800 (почти 3 пъти по-евтино от изброените по-горе аналози).

SUPRA VS-1600

Това е цялата информация за това как да изберете вентилатор за вашия дом и кой от тях е по-добър. Надяваме се информацията да ви се стори полезна и сега знаете точно кой модел ви трябва. Въпреки факта, че сега битовите климатици набират все по-голяма популярност, мобилността и ниската цена на вентилаторите не им позволяват да бъдат отписвани! Основното нещо е да не грешите и да изберете качествено вътрешно устройство!

Прочетете също:

(2 гласа)
Зареждането ...

2 коментара

 • Ксения

  Съпругът ми и аз избрахме красив вентилатор на открито, с нестандартна форма, според мен, с Редмънд, Най-важната му характеристика е контролът чрез приложението на смартфон. Харесвам

  отговор
 • Яна

  Но в Казахстан можете да изберете фен само на най-примитивните. И компаниите са толкова „левичари“, за които никога не са чували в Русия, от повече или по-малко нормалните, които едва ли ще намерите Витек. Исках вентилатор за настолен компютър, с дистанционно управление, така че накланянето да се регулира, 3-4 скорости, беше тихо, до 30 децибела. Като цяло, доста прости критерии. Дори няма такива. Тъмнината е пълна. Наберете компанията Elenberg в Яндекс, която прави и феновете - тя веднага ще издаде всички бележки под линия към казахски сайтове. Очевидно тази евтина компания работи само за страните от четвъртия свят.

  отговор

Добавете коментар