Защо да свържете качулката в банята?

Semyon пита:
Добър ден. По принцип имам тази ситуация: купиха апартамент, в банята в изпускателния канал има окабеляване за свързване на изпускателен вентилатор, три проводника, но няма ток по тях. Това, което просто не направих, купих и свързах вентилатор за изпускане - не, и разделих превключвателите за банята с надеждата, че ще има отделни проводници за включване на качулката - не, и почистих тези проводници - не, погледнах всякакви отделни превключватели или превключватели на щита - не , Най-вероятно ми се струва, че нещото може да е, че при окабеляването този кабел просто не е бил свързан или е повреден при инсталирането на тела в банята и това би било разрешимо - ако не беше фактът, че там всичко е затворено с таванни панели и разглобете тавана Не бих искал, още повече, че все още не е на 100% проблемът в това.

Но трябва да има качулка, дори има проводници, но по някаква причина по тях няма ток, добре!

Моля, помогнете или по някакъв начин в сегашната ситуация с тези проводници, или някаква друга опция с качулката, свързана към банята. Единственото, което ми идва наум, е да сложа кабела върху плочката, да го затворя с въжена линия и да го включите в гнездо, да поставите прекъсвача, когато имате нужда, но съгласете се - би било възможно най-неподходящо да водите кабелна кола над плочката и след това да я навиете във вентилационния вал ... Ето защо и ето - вие сте знаещи хора, професионалисти, може би знаете как е било възможно да монтирате всичко това или да вземете някакво решение. Благодаря предварително!

Отговорът на въпроса:
Здравейте! Като опция, ако лампа е близо до качулката, свържете се от нея. Вентилаторът ще работи само когато светлината е включена, така че когато светлината е включена, вентилаторът може да бъде изключен - за да освободите малък превключвател от него на жицата, като тези, използвани на настолни лампи, има и вентилатори за изпускане със собствен превключвател.

Във всеки случай ще трябва да разглобите тавана или част от него. Какъв вид таван е направен? Можете също да проверите дали има достъп и какво се случва в разклонителните кутии, най-близо до баните. Не мога да дам точен отговор на другите въпроси "защо няма ток в проводниците", защото това е нереалистично. Между другото, ако лампата е вградена в тавана - опитайте се да я премахнете, ами ако тези проводници преминават през лампата? Ако 3 проводника, тогава е напълно възможно ...

Какво е кабелна кабина? Кабелен канал? Съгласен съм, че това не би било естетически приятно, но и да закара кабела във вентилационните канали.

Зареждане...

Добави коментар