Онлайн изчисляване на директната индуктивност на проводника

Индуктивността е свойството на електрическата верига да акумулира енергия в магнитно поле. В резултат на това има консумация на реактивна (безполезна) мощност, така че електропроводите се зареждат и отопляват. Също така, високите му стойности водят до образуването на силни дъги, неправилна работа на превключващото оборудване и намаляване на производителността при изключване на товара с полупроводникови превключватели.

Това явление се наблюдава главно при проводници, навити в намотка, в директен проводник стойността на индуктивността е няколко пъти по-малка и се разпределя по дължината му. Това се дължи на факта, че в намотките магнитното поле на всеки от завоите се прибавя заедно.

Формулата за изчисляване на индуктивността на прав проводник включва неговата дължина и диаметър, за да разберете как да изчислите, погледнете го:

L = 0,00508 * a * (log * (2 * a / d) - 0,75)

Тук: a е дължината, d е диаметърът.

Но изчисляването на логаритъм може да бъде неудобно, така че използвайте нашия онлайн калкулатор, за да изчислите индуктивността на прав проводник. Просто трябва да въведете диаметъра и дължината му и веднага ще получите резултата. Тази информация ще ви позволи да разберете приблизителните токове на късо съединение на електрическата линия и скоростта на пълното прекъсване на веригата чрез превключващи устройства, а също така ще помогнат при изчисляването на дръжкови вериги за тиристори или транзистори.

Дължина (a): см
Диаметър (d): см
Индуктивност (L): NGN

Резултатът е даден в нано Хенри (nH или 10 ^ (- 9) Hn).

Онлайн калкулаторът предоставя данни само за прав проводник, за да изчислите индуктивността на бобината, трябва да използвате други правила и да вземете предвид повече фактори, като например магнитната пропускливост на сърцевината.

(2 гласа)
Зареждане...

3 коментара

 • Юри

  Лъжи!
  Индуктивността от 1 m в диаметър 1 cm е приблизително равна на 1 μH!

  Отговарям
 • Игор

  Калкулаторът не работи с диаметри на кабела, по-малки от 1 cm.

  Отговарям
  • Faza

   Необходимо е да се постави период, а не запетая.

   Отговарям

Добави коментар